+36 30 932 0429 info@stego.hu

Programok

Hollókő és Eger

Budapesttől mintegy 100 km-re észak-keletre fekszik a Cserhát vidékének legbájosabb fekvésû községe, Hollókő, amely néprajzi és népmûvészeti vonatkozásban egyedülálló értékeket őrzött meg. A falu 67 védett épülete jellegzetes, kontyolt nyeregtetős parasztház, melyet áttört faragással díszített deszkamellvédes tornácok kereteznek. Jól megfigyelhető a hagyományos középkori faluszerkezet; az egyetlen hosszú utca két oldalára merőlegesen keskeny telkek futnak le. A település közepén, mint egy kis “szigeten” áll a falu temploma. A fatornyos, zsindellyel fedett római katolikus templom 1889-ben épült. Az alig 400 lelkes település lakói a palócok. Különleges nyelvjárásuk mellett őrzik, ápolják hagyományaikat, színes, gazdagon díszített népviseletüket.- Eger szép barokk város Budapesttől mintegy 120 km-re. A törökök 1687-ben végleg elhagyták a várost, de számos épületet, dzsámit, fürdőt és minaretet hagytak hátra. Borkultúrája sok száz éves múltra tekint vissza. A Bikavér és az Egri Leányka a legismertebb borai a városnak. A kiránduláson megismerkedünk a város nevezetességeivel és meglátogatunk egy pincét is, ahol borkóstolón veszünk részt.

A Balaton és Herend

A Balaton, Magyarország és egyben Közép-Európa legnagyobb tava 77 km hosszan nyúlik el a nyugati országrész közepén. A déli part sekély vizei és homokos partja kiválóan alkalmas fürdésre, különösen gyermekekkel érkezőknek ajánlható. Az északi part hidegebb, mélyebb vizei vízisportokhoz, mindenekelőtt vitorlázáshoz kitûnőek. – Tihany kis vulkanikus hegyéről tekint le a tóra az apátsági templom kéttornyú épülete. Az 1055-ben alapított templomból kriptája maradt fenn, ahol I.András király nyugszik. A Szabadtéri Néprajzi Múzeumban jellegzetes lakóházat és fazekasmûhelyt láthatunk. A kirándulás során rövid sétát teszünk a déli part fővárosában, Siófokon, majd a komppal átkelünk Tihanyba, ahol meglátogatjuk az Apátsági templomot és a Szabadtéri múzeum egy jellegzetes lakóházát. Ebéd után indulunk Herendre, ahol a Porcelán manufaktúrában megismerkedünk a porcelánkészítés fogásaival.

Gödöllő

Gödöllőn található Magyarország egyik legnagyobb barokk kastélya kápolnával, díszteremmel, színházteremmel és lovardával. A kastélyt, amelyet szép park vesz körül 1867-ben Ybl Miklós tervei alapján újították fel, királyi pihenőrezidencia céljára. Az 1996 óta régi pompájában ragyogó kastély immáron 26 felújított teremmel rendelkezik, melyekben hazánkban egyedülállóan mutatják be a királyi lakosztályok enteriőrjét, Erzsébet királyné (Sissi) és Ferenc József életének színhelyét, valamint az Erzsébet királyné emlékkiállítást Gödöllőn, ott, ahol oly kellemes napokat töltött főként tavasszal és ősszel a királyi pár. A kirándulás folyamán látogatást teszünk a Királyi Kastélyban, megtekintjük a Királyi kápolnát és sétálunk a kastélykertben.

Szentendre és a Dunakanyar

Történelmi emlékhelyei, természeti környezete teszi vonzóvá a festői szépségû Dunakanyart. Leglátogatottabb városa a Budapesttől néhány kilométerre fekvő Szentendre. A mediterrán hangulatú városka kanyargós kis utcáin számtalan kávézót, éttermet, galériát, múzeumot és kiállítótermet találunk.- A jobb part kedvelt kirándulóhelye Visegrád. A 14-15. században az ország székhelye volt. Itt állt Mátyás király reneszánsz palotája, amely romjaiban is sejtetni engedi azt a pompát, amit ez a gyönyörû építmény fénykorában sugárzott. A Fellegvárból csodálatos panoráma tárul a látogató elé. – Esztergom, az első magyar király, Szent István szülő- és koronázási városa, az Árpád-kori Magyarország királyi székvárosa és máig a katolikus egyház központja. A Bazilika Magyarország legnagyobb temploma, benne az egyedülálló reneszánsz Bakócz kápolnával és a kincstárral minden esztergomi látogatás fénypontja.

Puszta program

Egy tartalmas szép egész napos kirándulás a családdal, amelynek első állomása Kecskemét ami egyben Bács – kiskun megye székhelye is. A főterén található nevezetessége a Városháza. A főtéren még számos templom és a Kecskeméti Színház látható. Egy kis séta után továbbindulunk a Pusztára ahol egy lovas tanyát látogatunk meg. A tanyán pálinkával és pogácsával várják endégeinket, majd a fogadás után egy kis kocsikázással egybekötött parasztgazdálkodás megtekintése egy Bio- farmon. Onnan vissza lovas kocsival a tanyára ahol több mint száz ló és egyéb állat található. A visszaérkezés után következik a nagy lovas-bemutató amelyben többek között látható lesz a Puszta-tízes is. A bemutató után a tanya fogadójában cigányzene kíséretében a vendégek elfogyaszthatják 3-fogásos ebédjüket amelyhez vörös vagy fehér bort kínálnak . Ebéd után kis séta, majd indulás vissza Budapestre.

Városnézés mikrobusszal Budapesten

Alább láthatók a budapesti városnézés programjai. Az egyes útitervek természetesen kívánság szerint változhatnak. * FÉL NAPOS PROGRAM: Buda látképe Pestről, a Duna, Lánchíd , Parlament (kívülről), Kossuth tér, Andrássy út , Hősök tere , Buda és Pest látképe a Citadelláról, a Gellért hegy , Várnegyed (Halászbástya és Mátyás templom) * EGÉSZ NAPOS PROGRAM: Buda látképe Pestről, a Duna, Lánchíd , Parlament (kívülről), Kossuth tér, Andrássy út , Hősök tere , Buda és Pest látképe a Citadelláról, a Gellért hegy , Várnegyed (Halászbástya és Mátyás templom) , Operaház , Szt. István Bazilika vagy Nagy Zsinagóga , Nagycsarnok , belváros (Váci utca)